Kategóriák
Termék részletek


Rókacsapda 1200x300x325mm, 1 ajtós

Rókacsapda 1200x300x325mm, 1 ajtós
 • Rókacsapda 1200x300x325mm, 1 ajtós
 • Rókacsapda 1200x300x325mm, 1 ajtós
24 990 Ft
Rendelhetőség:

nincs készleten, nem rendelhető

Modell:
S1200-1B
 • 1200mm hosszú, 1 ajtós, bel- és külterületen egyaránt használható rókacsapda.

  1200 mm-es hosszára tekintettel elsősorban rókakölyök illetve süldő róka befogására ajánljuk. Kifejlett rókára az 1400 mm hosszú csapdákat javasoljuk, melyeket ide kattintva tekinthet meg.

  A rókacsapda főbb jellemzői:

  • egyszerűen használható
  • biztos ajtózárási mechanika az önszabadulás megakadályozására
  • rendkívül erős, ponthegesztett acélrácsból készült, amely jóval erősebb a legtöbb, forgalomba lévő csapda anyagánál
  • elektrosztatikus porfestéssel készült bevonattal rendelkezik, mely bevonat sokkal tartósabb és ellenállóbb, mint az oldószeres festés
  • kedvező ár

  Hogyan működik az 1 ajtós rókacsapda?

  A csapda egyik vége ráccsal lezárt, mely végénél egy ún. csalihorog található. A horogra kell feltűzni vagy más módon ráerősíteni a csalétket. A csali megszerzése érdekében a róka a csalihorgot maga felé húzva hozza működésbe a csapda fogó mechanizmusát, így a csapda ajtaja egy tengelyen billenve bezáródik és a róka fogságba esik.
  Az 1 ajtós rókacsapda vitathatatlan előnye, hogy mivel a bezáródó ajtó a róka mögött van, esélye sincs megfordulni és ily módon kiszökni a csapdából. Az ajó a zárás után fixen, a róka számára kinyithatatlan módon rögzül, sőt akkor sem nyílik ki, ha a róka esetleg felborítaná a csapdát.

  Tipp a csalizáshoz

  Érdemes egy kisebb, maréknyi méretű tömlőt készíteni tetszőleges laza szövésű anyagból, például az ismert uborkás illetve burgonyás zsákból, majd a csalétket (pl. száraz kutyatápot) a tömlőbe téve felkötni a csalihorogra. Amint a róka ráharap, a hegyes szemfogai beleakadnak a tömlőbe, így elengedni sem tudja, azaz mindenképpen működésbe hozza a csapdát.

  A rókacsapda az alábbi fajok befogására is használható:

  borz és kisebb testű szőrmés ragadozók

Webáruház készítés