Kategóriák
Termék részletek


Patkánycsapda 500x100x125mm, gyorsítórugós

Patkánycsapda 500x100x125mm, gyorsítórugós
 • Patkánycsapda 500x100x125mm, gyorsítórugós
 • Patkánycsapda 500x100x125mm, gyorsítórugós
 • Patkánycsapda 500x100x125mm, gyorsítórugós
 • Patkánycsapda 500x100x125mm, gyorsítórugós
7 990 Ft
Rendelhetőség:

nincs készleten

Szállítási költség:
1990 Ft/1db (több db-tól kedvezőbb)
Mérete:
500x100x125mm
Anyaga:
ponthegesztett acélrács
Modell:
S500-2BR
Fogható fajok:
nagy pele, mókus, ürge, hörcsög
Bevonat:
elektrosztatikus porfestés
 • 2 ajtós, gyorsítórugós ajtózárási mechanikával készült, könnyen kezelhető, hatékony patkánycsapda. Viszonylag nagyobb rácsosztása miatt a nagyobb testű egyedek befogására ajánljuk.

  Miért érdemes patkánycsapdát használni?

  2018-tól Európai Uniós előírásnak megfelelően az ún. lakossági felhasználású patkánymérgek hatóanyag-tartalmát jelentősen le kellett csökkenteni. Emiatt a kereskedelmi forgalomban kapható mérgek szinte hatástalanok: a patkányok elhordják-elfogyasztják, de puszulás alig vagy egyáltalán nem figyelhető meg. A ház körüli patkányok eltávolítására a különböző csapdák jelenthetnek megoldást.

  Miért ajánljuk ezt a patkánycsapdát?

  → Ez a csapda ponthegesztett acélrácsból, kitárólag fém alkatrészekből készül. Nem törik, nem megy tönkre, karbantartást nem igényel, hosszú évekig használható.

  → A gyorsítórugós ajtózárási mechanika miatt ajtói villámgyorsan záródnak, a belekerült állatnak gyakorlatilag nincs esélye a menekülésre.

  → 50 cm-es hossza miatt alkalmas nagy testű, kifejlett patkányok befogására

  A patkánycsapda kihelyezése, használata

  A csapdát egyszerűen a patkányok mozgási területére kell kihelyezni. A patkányok viselkedésének egyik sajátossága, hogy ösztönösen óvatosak, gyanakvóak minden új, a környezetükbe került tárggyal, így a csapdával szemben is. Emiatt érdemes a csapdát néhány napig ugyanazon a helyen hagyni (vagy rendszeresen ugyanarra a helyre kihelyezni), míg a bizalmatlanságukat le nem küzdik.

  Fontos továbbá, hogy a patkány nagyon tanulékony: képes a csapdába került fajtárs "hibájából" okulni, így fogás után a többi egyed egy ideig elkerülheti a csapdát. Ennek megoldására érdemes többféle csapdát beszerezni és azokat felváltva használni: amikor fogás történik, a következő naptól célszerű másfajta csapdát kitenni.

  A patkánycsapdához használatos csalik, csalétkek

  A patkány alapvetően szinte minden, számára emészthetőnek tűnő táplálékot elfogyaszt, így rendkívül sokféle csalétekkel lehet és érdemes is próbálkozni. A csalétek megválasztásának szinte csak a fantázia szab határt. Tapasztalatok szerint jól működik az erős illatú csali: fűszeres kolbász, olajos hal, füstölt szalonnabőr. Érdemes még csaliként a különböző dió és mogyoróféléket, a csokoládét és a különböző gyümölcsöket.

Webáruház készítés