Kategóriák
Termék részletek


Nyestcsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós

Nyestcsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
  • Nyestcsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
  • Nyestcsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
  • Nyestcsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
  • Nyestcsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
  • Nyestcsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
  • Nyestcsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
23 990 Ft
Rendelhetőség:

készleten

Szállítási idő:
1-2 munkanap
Szállítási költség:
1990 Ft/1db (több db-tól kedvezőbb)
Fizetési módok:
utánvét (futárnál) vagy előzetes banki utalás
Mérete:
1000x250x225mm
Anyaga:
ponthegesztett acélrács
Modell:
S1000-2BR
Fogható fajok:
macska, rókakölyök, menyét, görény, nyuszt, nyúl
Bevonat:
elektrosztatikus porfestés
  • Professzionális, gyorsítórugós nyestcsapda. Kiválóan használható lakóövezetekben, lakó- és melléképületek padlásán megtelepedett nyestek kíméletes befogására és elszállítására.

    A nyestcsapdával történt fogás megtekinthető itt: https://youtu.be/hLs2CeZ4Ruk

    A nyest jelentős károkat képes okozni, ezért érdemes minél előbb megszabadulni tőle

    A megtelepedett nyest komoly károkat tud okozni az épületekben: megkezdi a tetőszigetelést, elrágja a TV és internet kábeleket, ürülékével beszennyezi a padlásteret. Jelentős kárt okozhat az autókban: elhordja a motorháztető szigetelését, összekarcolja fényezését, elrágja az autó elektromos vezetékeit.

    A lakókörnyezetünkben tanyát vert nyestet különféle praktikákkal (ultrahangos riasztó, nyestpor, bekapcsolt rádió, kutyaszőr és/vagy emberhaj kihelyezése stb.) elűzni gyakorlatilag lehetetlen.

    A legbiztosabb megoldás, ha a nyestet csapdával befogjuk és fizikailag eltávolítjuk a környezetünkből.

    A nyestcsapda főbb jellemzői

    → A csapda anyaga rendkívül erős és tartós ponthegesztett acélrács, így össze sem hasonlítható a legtöbb, egyszerű dróthálóból készült csapdával. A nyestcsapda anyágául szolgáló acélrács erősségét mutatja, hogy a nagyragadozó csapdák (róka, aranysakál) is ugyanezen anyagból készülnek.

    → Ez a csapda körben, azaz oldalt-felül és alul is (!) acélrácsból készült.
    Egyes csapdák alját tömör lemezből készítik, ami előnytelen megoldás, mert a használat közben a csapdába természetes úton bekerülő por és nedvesség (eső, pára, harmat) valamint a csalimaradék, esetleg a befogott állatról származó szőr stb. gusztustalan, nyákos, szagos elegyet képez, melyet a fertőzésveszély miatt folyamatosan takarítani kell. A komoly gyártók tisztában vannak ezzel, így a minőségi gyártmányok alsó, talajra kerülő felületét is rács anyagból készítik el, ahogy ezt a csapdát is.

    A rácsból készült alj vitathatatlan előnye, hogy a csapda öntisztul azáltal, hogy az említett, elkerülhetetlenül képződő szennyeződés a talaj felé távozik.

    → Ennek a csapdának minden alkatrésze fém, azaz nincs olyan pontja, amelyben a befogott nyest képes lenne kárt tenni, ezáltal kiszabadulni

    → Ez csapda elektrosztatikus porfestéssel készült bevonattal rendelkezik. Az eljárás során a festékanyagot magas hőfokon ráégetik a fémfelületre. Ez a bevonat sokkal tartósabb és ellenállóbb, mint a hagyományos oldószeres festés.

    Nyestcsapda→ Kevesen gondolnak rá, pedig nagyon fontos, hogy csapda képes kell legyen a befogott állatot bent tartani, azaz megakadályozni, hogy az állat saját erejéből kijusson a csapdából (önszabadítás). Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor a befogott állat a csapda hibájából kiszökik. A régebbi csapdák esetében az ajtók rögzítését, zárva tartását egy U alakhoz hasonló támasztó füllel oldották meg, ami egy régi, idejétmúlt, "diszkont" megoldás. Ennek a mechanikának az a hátránya, hogy az állat kétféleképpen is kiszabadulhat belőle:

    • az ajtót belülről mozgatva előbb-utóbb képes lehet az ajtót felnyomni és elszökni
    • a gyors mozgású nyest néha még az ajtó teljes lecsapódása előtt képes elérni a csapda végét, így gond nélkül akár ki is tud bújni az ajtó alatt, ahogy ezen a videón is látszik:

    (forrás: youtube)

    A gyorsítórugós nyestcsapda szabadulásbiztos ajtózárási mechanikával rendelkezik. A csapda a zárása úgy történik, hogy az ajtókat egy-egy erős rugó csapja be nagy sebességgel, így ha a nyest veszélyt érezve előre ugorva próbál menekülni, akkor sem tud gyorsabb lenni, mint a csapda zárási ideje. További előnye, hogy a lecsapódott ajtókat a rugók a helyükön is tartják, azaz ha a csapda esetleg az oldalára vagy akár a tetejére borulna, a befogott nyest akkor sem tud kiszabadulni a csapdából.

    Nyestcsapda

    Hogyan működik a nyestcsapda?

    A csapda közepén egy csalitálca található, rajta két ún. csalihoroggal. A csalitálca taposólemezként is működik. A csalitálcára téve, a csalihorogra tűzve vagy egyszerűen a tálca fölé-mellé helyezhetjük el a csalétket (érdemes többfélét is kipróbálni). A csali megszerzése közben a nyest a csalitálcát megmozdítva működésbe hozza a csapda fogó mechanizmusát, így a csapda ajtói egy-egy tengelyen lebillenve bezáródnak és a nyest fogságba esik. A befogás közben a nyest sérülést nem szenved.

    A nyestcsapda kihelyezése

    Bár a nyestek általában a lakó- illetve melléképületek padlásain vernek tanyát, a csapdát mégis inkább az udvaron, az állatok mozgási útvonalán érdemes elhelyezni. Ha ön még nem látta, hogy merre is mozog pontosan a nyest, akkor a csapdát fal vagy sövény, esetleg a kerítés tövébe javasolt kitenni. Gyümölcsérés idején (mivel a nyest szívesen fogyasztja a gyümölcsöket is), érdemes a lepottyanó gyümölcsök közé, a fa alá tenni a csapdát.

    Fontos, hogy a csapda egyik ajatja se legyen túl közel pl. falhoz, azaz a nyest mindkét ajtó felől könnyen, kényelmesen meg tudja közelíteni a csapdát. Ha a nyest az ajtól felől belenéz a csapdába és úgy érzékeli, hogy számára van szabad menekülési útvonal előre, akkor nagyobb eséllyel fog bemenni a csalétekért.

    Tippek a nyestcsapda álcázásához

    A csapda álcázása nem feltétlenül szükséges, de jelentősen növeli a fogási esélyeket. Az álcázás lényege az, hogy a felkínált csalétket minél természetesebb (természetesebbnek ható) környezetben kínáljuk fel a rendkívül óvatos nyest számára.

    Ha van rá mód, célszerű 1-2 lapát homokot vagy apróbb kavicsot a talajra dobni, majd enyhén lefelé nyomva és jobbra-balra mozgatva, 1-2 cm mélyen belesüllyeszteni a csapdát. Ezzel azt érjük el, hogy a nyest természetes talajon mozogva közelítheti meg a csalétket. Egyszerű próbával érdemes meggyőződni arról, hogy az elkészített aljzat a csalitálca szabad mozgását nem akadályozza.

    Érdemes lehet továbbá a csapdát kívülről is álcázni: szénával, avarral, gallyakkal vagy más, az adott időszakban fellelhető természetes anyaggal elfedni. Ügyelni kell arra, hogy az elkészített álca a fogó mechanika szabad működését ne gátolja.

    A nyestcsapdához használatos csalik, csalétkek

    A nyest alapvetően ragadozó állat, de - részben az urbanizációja miatt - szinte minden emészthető táplálékot elfogyaszt. Kedvenc tápláléka, így általában a legfogósabb csalétek is a tojás és az édes gyümölcsök. Tojással való csalizás esetén érdemes a kisebb méretű fürjtojást beszerezni-használni. A gyümölcsök esetén az illatos aszalt gyümölcs is kiváló csali lehet.
    Amennyiben húsfélét használunk csalétekként, számoni kell azzal, hogy házimacska is betévedhet a csapdába. Sérülést ugyan nem szenved, de a csapdázás idejére célszerű inkább elzárni vagy csak gyümölcs csalétket használni.

    A nyest csapdázásával kapcsolatos fórumokról összegyűjtöttünk egy listát a használt csalétkekről. Érdemes tudni, hogy az alábbi csalik mindegyikével fogtak már nyestet, érdemes tehát az évszaknak és a lehetőségeknek megfelelően akár többet is kipróbálni:

    gyümölcs - kicsit túlérett
    aszalt szilva
    aszalt szilva mézbe és cukorba forgatva
    körte
    málna
    cseresznye
    szilva
    meggy
    szeder
    csirkemáj
    csokoládé
    füstölt hal
    füstölt kolbász
    füstölt olajos hal
    füstölt sajt
    füstölt szalonna
    füstölt virsli
    galamb fióka
    halibut pellet
    kemény lekvár
    kolbász
    kutya konzerv
    kutya vagy macskatáp egy kevés, kis rongyba csavarva
    lekváros kenyér
    macska konzerv
    májkrém
    napos kacsa
    naposcsibe
    nyers hús
    olajos hal konzerv
    olajoshallal áztatott papírzsepi
    parizer
    pingpong labda
    sárgarack lekvár egy fél tojásban
    szalámi
    szalonna
    szilvalekvár
    tepertő
    tojás (a tetejét óvatosan belyukasztani, egyet a csapdában összetörni)
    virsli
    záptojás

    A nyestcsapda az alábbi fajok befogására is használható:

    macska, kistestű szőrmés ragadozók (nyuszt, menyét, hermelin, görény) valamint nyúl

Webáruház készítés