Kategóriák
Termék részletek


Macskacsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós

Macskacsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
 • Macskacsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
 • Macskacsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
 • Macskacsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
 • Macskacsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
 • Macskacsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
 • Macskacsapda 1000x250x225mm, gyorsítórugós
24 990 Ft
Rendelhetőség:

készleten

Szállítási idő:
1-2 munkanap
Szállítási költség:
2290 Ft/1db (több db-tól kedvezőbb)
Fizetési módok:
utánvét (futárnál) vagy előzetes banki utalás
Mérete:
1000x250x225mm
Anyaga:
ponthegesztett acélrács
Modell:
S1000-2BR
Fogható fajok:
nyest, rókakölyök, menyét, görény, nyuszt, nyúl
Bevonat:
elektrosztatikus porfestés
 • 2 ajtós, professzionális gyorsítórugós ajtózárási mechanikával készült macskacsapda, alkalmas problémás, kóbor egyedek befogására és elszállítására.

  A macskacsapda főbb jellemzői:

  • rendkívül erős, ponthegesztett acélrácsból készült
  • egyszerűen használható ládacsapda
  • biztos ajtózárási mechanika az önszabadulás megakadályozására
  • ideális méretű, többféle faj befogására is alkalmas
  • kedvező ár

  A macskacsapda mérete 100 cm x 25 cm x 22,5 cm, ideális a nagyobb kandúrok befogására is.

  Hogyan működik a macskacsapda?

  A csapda közepén egy csalitálca található, rajta két ún. csalihoroggal. A csalitálca taposólemezként is működik. A csalitálcára téve, a csalihorogra tűzve vagy egyszerűen a tálca fölé-mellé helyezhetjük el a csalétket (érdemes többfélét is kipróbálni). A csali megszerzése közben a macska a csalitálcát megmozdítva működésbe hozza a csapda fogó mechanizmusát, így a csapda ajtói egy-egy tengelyen lebillenve bezáródnak és a macska fogságba esik. A befogás közben a macska sérülést nem szenved.

  Miért ajánljuk ezt a macskacsapdát?

  → Ez a csapda 3 mm-es huzalvastagságú ponthegesztett acélrácsból készült, amely jóval erősebb a legtöbb forgalomban lévő macskacsapda anyagánál.

  → Ez a csapda körben, azaz oldalt-felül és alul is (!) rácsból készült – ez nagyon fontos!
  Egyes csapdák alját tömör lemezből készítik, ami előnytelen megoldás, mert a használat közben a csapdába természetes úton bekerülő por és nedvesség (eső, pára harmat) valamint a csalimaradék, esetleg a befogott állatról származó szőr stb. gusztustalan, nyákos, szagos elegyet képez, melyet a fertőzésveszély miatt folyamatosan takarítani kell. A komoly gyártók tisztában vannak ezzel, így a minőségi gyártmányok alsó, talajra kerülő felületét is rács anyagból készítik el, ahogy ezt a csapdát is.

  A rácsból készült alj előnye, hogy a csapda tulajdonképpen öntisztul azáltal, hogy az előzőekben említett, elkerülhetetlenül képződő szennyeződés a talaj felé távozik.

  Macskacsapda

  → Kevesen gondolnak rá, pedig nagyon fontos, hogy csapda ajtajának oly módon kell záródni, hogy képes legyen megakadályozni az állat önszabadítását, önszabadulását. Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor a befogott állat a csapda hibájából kiszökik. A régebbi csapdák esetében az ajtók rögzítését, zárva tartását egy U alakhoz hasonló támasztó füllel oldották meg, ami egy régi, idejétmúlt, "diszkont" megoldás. Ennek a mechanikának az a hátránya, hogy a macska az ajtót belülről mozgatva előbb-utóbb képes lehet az ajtót felnyomni és elszökni.

  Ezt elkerülendő, a gyorsítórugós csapdának a zárása úgy történik, hogy az ajtókat egy-egy erős rugó csapja be nagy sebességgel. A nagyon gyors zárási idő mellett további előnye, hogy a lecsapódott ajtókat a rugók a helyükön is tartják, azaz ha a csapda esetleg az oldalára vagy akár a tetejére borulna, a befogott állat akkor sem tud kiszabadulni a csapdából.

  Macskacsapda

  A macskacsapda kihelyezése, használata

  A macskacsapdát egyszerűen a macskák mozgási területére kell kihelyezni. Nem különösebben óvatosak, ezért akár már az első nap lehet fogásra számítani, de érdemes tudni az alábbiakat: A macskák általában fix útvonalakat járnak be, a kandúrok a többi macskaféléhez hasonlóan vizelettel jelölik meg a területüket. Ahol táplálékot találnak vagy kapnak, oda rendszeresen visszajárnak. Ha az ön területén (telkén) csak átjárnak a macskák, azaz ezidáig nem találhattak ott táplálékot, akkor érdemes még a csapda kihelyezése előtt 1-2 napon keresztül, a csapda leendő helyére táplálékot kitenni, hogy a macska vagy macskák odaszokjanak. Amikor a táplálék eltűnik, a csapdát lehetőleg ugyanazzal a táplálékkal csalizva érdemes kitenni. Ha egy nagyobb területen (pl. üzem) kell összefogni a kóbor állatokat, akkor szintén érdemes előzőleg táplálékkal egy helyre csalogatni-szoktatni a macskákat, majd utána kihelyezni a csapdát.

  A macskacsapdához használatos csalik, csalétkek

  A macska alapvetően minden húsféle táplálékot elfogyaszt, így bármelyik ilyen jellegű étek megfelehet csaliként. Sokan „gyári” macskaeledelt használnak, egyszerűen a csalitálca mellé helyezve. Könnyen használható csalétek pl. az olcsó virsli, ami feltűzhető a csalitálca horgára.

  A macskacsapda az alábbi fajok befogására is használható:

  kistestű szőrmés ragadozók (nyuszt, menyét, hermelin, görény) valamint nyúl

Webáruház készítés