Kategóriák
Termék részletek


Pele csapda nagy peléhez, szögletes 28cm

Pele csapda nagy peléhez, szögletes 28cm
  • Pele csapda nagy peléhez, szögletes 28cm
5 990 Ft
Rendelhetőség:

készleten

Szállítási költség:
1990 Ft/1db (több db-tól kedvezőbb)
Fizetési módok:
utánvét (futárnál) vagy előzetes banki utalás
Fogható fajok:
patkány

Élvefogó pele csapda rácsos, szögletes kivitelben, nagy pele befogásához. Egyszerre egy példány fogható be vele.

Fontos információ:

Hazai viszonyaink közt kétféle pele fordul elő: az ún. nagy pele és a mogyorós pele. Bár mindkét állat a pelefélék családjába tartozik, testméretben jelentősen eltérnek egymástól - olyannyira, hogy másféle csapdát is kell használni az egyik illetve másik fajhoz.

A nagy pele színe szürkétől a szürkésbarnáig terjed, teste alul fehéres. Szemei feketék és kidülledőek. Farka szürke és sűrű, tömött bundájú. Testhossza 23–37 cm, farka 10–17 cm, tehát körülbelün mókus nagyságú állat.

A mogyorós pele bundája vöröses-szürkés sárga, hasi része világosabb. Testhossza 6,5-8,5 centiméter, farokhossza 6,5-7,8 centiméter, azaz alig nagyobb egy egérnél. Legkönnyebben dúsan szőrözött farka alapján lehet megkülönböztetni a hasonló nagyságú egerektől.

A csapda kiválaszása előtt tehát mindenképpen éredemes beazonosítani, hogy a befogandó pele melyik fajhoz tartozik. Az azonosításhoz az alábbi képek nyújtnak segítséget:

pelecsapda=pelecsapda=

forrás: Wikipédia

 

Ez a 28cm-es szögletes pelecsapda nagy pele befogására alkalmas. A mogyorós pele befogására használható csapdát ide kattintva tekintheti meg.

A pelecsapda működése

A csapda működési elve, hogy a pele a csalitartó horogra helyezett csalétket megmozdítva mőködésbe hozza a csapdát, a rugó által működtetett ajtó bezáródik és a pele csapdába esik.

A pelecsapda kihelyezése, használata

A csapdát egyszerűen a pelék mozgási területére kell kihelyezni. Megfelelő csalétekkel viszonylag könnyen a csapdába csalhatók, akár már az első napon lehet fogásra számítani. A csalétket a csapda fotóján is látható horogra kell erősíteni, ügyelve arra, hogy az a pele számára nehezen legyen leszabadítható, nehogy el tudja csenni a csapdából.

A pelecsapdához használatos csalik, csalétkek

Táplálkozásában fontos szerepet kapnak a magvak és a gyümölcsök, ennek megfelelően ilyenféle csalétkeket érdemes választani. Nagyon jól működnek csaliként az olajos magvak (dió, mogyoró) és az aszalt gyümölcsök.

Webáruház készítés