Kategóriák
Termék részletek


Élvefogó csapda 1000x250x225mm 2 ajtós, élőcsali tartóval

Élvefogó csapda 1000x250x225mm 2 ajtós, élőcsali tartóval
 • Élvefogó csapda 1000x250x225mm 2 ajtós, élőcsali tartóval
 • Élvefogó csapda 1000x250x225mm 2 ajtós, élőcsali tartóval
25 990 Ft
Rendelhetőség:

készleten

Szállítási idő:
1-2 munkanap
Szállítási költség:
2290 Ft/1db (több db-tól kedvezőbb)
Fizetési módok:
utánvét (futárnál) vagy előzetes banki utalás
Mérete:
1000x250x225mm
Anyaga:
ponthegesztett acélrács
Modell:
S1000-2BE
Fogható fajok:
nyest, macska, görény, rókakölyök, menyét, nyuszt, nyúl
Bevonat:
elektrosztatikus porfestés
 • 1000x250x225mm méretű 2 ajtós élvefogó csapda élő csali tartóval és szabadulásbiztos ajtózárási mechanikával.

  Ezt a csapdát az alábbi fajok befogására ajánljuk:

  • Élő csalétekkel:
   • nyest és hasonló termetű kisragadozók: nyuszt, görény, menyét stb.
   • rókakölyök
  • Hagyományos (nem élő) csalétekkel
   • nyest és hasonló termetű kisragadozók: nyuszt, görény, menyét stb.
   • rókakölyök
   • macska
   • nyúl

  Miért különösen hatékony az élő csalétkes csapda?

  A ragadozó állatok számára a legvonzóbb csalétek az élő állat. A ragadozók az élő csali vonzásának nem tudnak ellenállni: képtelenek leküzdeni a természet adta vadászösztönüket, vagyis várhatóan támadnak, amennyiben egy zsákmányállatot kínálunk számukra csalétekként.

  Ha a ragadozó az ön által tartott állatokat (baromfi, galamb) hordja el, azokra vadászik, akkor a bármilyen nem-élő" csalétekkel (tojás stb.) sokkal kisebb eséllyel, sokkal nehezebben tudja csapdába csalni. Ilyen esetben kifejezetten az élő csalétkes csapdát érdemes használni!

  Hogyan működik?

  A csapda mindkét végén egy-egy lemezajtó, a hosszának kb. 1/3-ánál pedig egy fel- illetve lehajtható elválasztó rács található. A csapda használható élő csalétekkel és hagyományos 2 ajtós csapdaként is!
  Élő csalétek esetében az egyik ajtót zárva kell tartani, a zárt ajtó és a lehajtható elválasztó rács közé kell helyezni az élő csaliállatot. A csaliállat megközelítése közben a ragadozó a taposólemezre lép és a csapda záródik.

  "Nem-élő" csalétek esetében az elválasztó rácsot egyszerűen fel kell hajtani és rögzíteni, így a csapda hagyományos 2 ajtós csapdaként is használható.

  Legfontosabb előnyei:

  → azonnal használatra kész, nem kell összeszerelni

  → egyszerűen használható, megbízható ládacsapda

  → elektrosztatikus porfestéssel készült bevonat védi az időjárás viszontagságaitól

  → 3 mm-es huzalvastagságú ponthegesztett acélrácsból készült, amely jóval erősebb a legtöbb forgalomban lévő csapda anyagánál.

  → körben, azaz oldalt-felül és alul is (!) rácsból készült – ez nagyon fontos! Egyes csapdák alját tömör lemezből készítik, ami előnytelen megoldás, mert a használat közben a csapdába természetes úton bekerülő por és nedvesség (eső, pára harmat) valamint a csalimaradék, esetleg a befogott állatról származó szőr stb. gusztustalan, nyákos, szagos elegyet képez, melyet a fertőzésveszély miatt folyamatosan takarítani kell. A komoly gyártók tisztában vannak ezzel, így a minőségi gyártmányok alsó, talajra kerülő felületét is rács anyagból készítik el, ahogy ezt a csapdát is. A rácsból készült alj előnye, hogy a csapda tulajdonképpen öntisztul azáltal, hogy az előzőekben említett, elkerülhetetlenül képződő szennyeződés a talaj felé távozik.

  → szabadulásbiztos ajtózárási mechanikája garantálja, hogy a befogott állat önerejéből nem tud kiszabadulni a csapdából. Az ajtók a zárása úgy történik, hogy az ajtók lecsapódásával egy időben egy rúd zuhan keresztben az ajtók elé, mely rúd a fotón látható hullám alakú kiképzés miatt nem tud felfelé mozdulni, így az ajtó az állat számára kinyithatatlan.

  Nyestcsapda

Webáruház készítés