Kategóriák
Termék részletek


Rókacsapda 1400mm, 2 ajtós

Rókacsapda 1400mm, 2 ajtós
 • Rókacsapda 1400mm, 2 ajtós
 • Rókacsapda 1400mm, 2 ajtós
34 990 Ft
Rendelhetőség:

készleten

Szállítási idő:
1-2 munkanap
Szállítási költség:
2490 Ft/1db (több db-tól kedvezőbb)
Fizetési módok:
utánvét (futárnál) vagy előzetes banki utalás
Mérete:
1400x300x325mm
Anyaga:
ponthegesztett acélrács
Modell:
S1400-2B
Fogható fajok:
borz
Bevonat:
elektrosztatikus porfestés

2 ajtós élvefogó rókacsapda róka (kifejlett róka) és hasonló termetű állatok befogásához.

 • A rókacsapda főbb jellemzői:

  • rendkívül erős, ponthegesztett acélrácsból készült
  • egyszerűen használható ládacsapda
  • biztos ajtózárási mechanika az önszabadulás megakadályozására
  • ideális méretű, borz befogására is használható
  • kedvező ár

  A rókacsapda mérete 140 cm x 30 cm x 32,5 cm. Kapható gyorsítórugós változatban is, melyet ide kattintva tekinthet meg: 140 cm-es gyorsítórugós rókacsapda

  Hogyan működik a rókacsapda?

  A csapda közepén egy csalitálca található, rajta két ún. csalihoroggal. A csalitálca taposólemezként is működik. A csalitálcára téve, a csalihorogra tűzve vagy egyszerűen a tálca fölé-mellé helyezhetjük el a csalétket (érdemes többfélét is kipróbálni). A csali megszerzése közben a róka a csalitálcát megmozdítva működésbe hozza a csapda fogó mechanizmusát, így a csapda ajtói egy-egy tengelyen lebillenve bezáródnak és a róka fogságba esik. A befogás közben a róka sérülést nem szenved.

  Miért ajánljuk ez a rókacsapdát?

  → Ez a csapda 3 mm-es huzalvastagságú ponthegesztett acélrácsból készült, amely jóval erősebb a legtöbb forgalomban lévő rókacsapda anyagánál.

  → Ez a csapda körben, azaz oldalt-felül és alul is (!) rácsból készült – ez nagyon fontos!
  Egyes csapdák alját tömör lemezből készítik, ami előnytelen megoldás, mert a használat közben a csapdába természetes úton bekerülő por és nedvesség (eső, pára harmat) valamint a csalimaradék, esetleg a befogott állatról származó szőr stb. gusztustalan, nyákos, szagos elegyet képez, melyet a fertőzésveszély miatt folyamatosan takarítani kell. A komoly gyártók tisztában vannak ezzel, így a minőségi gyártmányok alsó, talajra kerülő felületét is rács anyagból készítik el, ahogy ezt a csapdát is.

  A rácsból készült alj előnye, hogy a csapda tulajdonképpen öntisztul azáltal, hogy az előzőekben említett, elkerülhetetlenül képződő szennyeződés a talaj felé távozik.

  Rókacsapda

  → Kevesen gondolnak rá, pedig nagyon fontos, hogy csapda ajtajának oly módon kell záródni, hogy képes legyen megakadályozni az állat önszabadítását, önszabadulását. Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor a befogott állat a csapda hibájából kiszökik. A régebbi csapdák esetében az ajtók rögzítését, zárva tartását egy U alakhoz hasonló támasztó füllel oldották meg, ami egy régi, idejétmúlt, "diszkont" megoldás. Ennek a mechanikának az a hátránya, hogy a róka az ajtót belülről mozgatva előbb-utóbb képes lehet az ajtót felnyomni és elszökni.

  Mindezt elkerülendő, ennek a csapdának a zárása úgy történik, hogy az ajtók lecsapódásával egy időben egy rúd zuhan keresztben az ajtók elé, mely rúd a fotón látható hullám alakú kiképzés miatt nem tud felfelé mozdulni, így az ajtó a róka számára kinyithatatlan.

  Rókacsapda

  A róka csapdázásához használatos csalik, csalétkek

  Mint ismeretes, a róka az élő állatokon kívül az elhulottakat is elfogyasztja. Ennek tekintetében tulajdonképpen bármilyen húsfélével meg lehet próbálni a csalizást. Ha van rá mód, a füstölt hal illetve az olajos hal, mint illatos csalétek a tapasztalatok szerint különösen vonzó a rókák számára.

  Tippek a rókacsapda álcázásához

  A csapda álcázása nem feltétlenül szükséges, de jelentősen növeli a fogási esélyeket. Az álcázás lényege az, hogy a felkínált csalétket minél természetesebb (természetesebbnek ható) környezetben kínáljuk fel az óvatos róka számára.
  Ha van rá mód, célszerű 1-2 lapát homokot vagy apróbb kavicsot a talajra dobni, majd enyhén lefelé nyomva és jobbra-balra mozgatva, 1-2 cm mélyen belesüllyeszteni a csapdát. Ezzel azt érjük el, hogy a róka természetes talajon mozogva közelítheti meg a csalétket. Egyszerű próbával érdemes meggyőződni arról, hogy az elkészített aljzat a csalitálca szabad mozgását nem akadályozza.
  Érdemes lehet továbbá a csapdát kívülről is álcázni: szénával, avarral, gallyakkal vagy más, az adott időszakban fellelhető természetes anyaggal elfedni. Ügyelni kell arra, hogy az elkészített álca a fogó mechanika szabad működését ne gátolja.

Webáruház készítés