Kategóriák
Termék részletek


Nyestcsapda 1000mm, 2 ajtós

Nyestcsapda 1000mm, 2 ajtós
 • Nyestcsapda 1000mm, 2 ajtós
 • Nyestcsapda 1000mm, 2 ajtós
 • Nyestcsapda 1000mm, 2 ajtós
 • Nyestcsapda 1000mm, 2 ajtós
 • Nyestcsapda 1000mm, 2 ajtós
 • Nyestcsapda 1000mm, 2 ajtós
 • Nyestcsapda 1000mm, 2 ajtós
23 990 Ft
Rendelhetőség:

készleten

Szállítási idő:
1-2 munkanap
Szállítási költség:
2290 Ft/1db (több db-tól kedvezőbb)
Fizetési módok:
utánvét (futárnál) vagy előzetes banki utalás
Mérete:
1000x250x225mm
Anyaga:
ponthegesztett acélrács
Modell:
S1000-2B
Fogható fajok:
macska, rókakölyök, menyét, görény, nyuszt, nyúl
Bevonat:
elektrosztatikus porfestés

2 ajtós élvefogó nyestcsapda nyest és hasonló termetű állatok befogásához.

 • A nyestcsapda főbb jellemzői:

  • rendkívül erős, ponthegesztett acélrácsból készült
  • egyszerűen használható ládacsapda
  • biztos ajtózárási mechanika az önszabadulás megakadályozására
  • ideális méretű, többféle faj befogására is alkalmas
  • kedvező ár

  Kiválóan használható lakóterületeken, vadgazdálkodásban, állattartó telepeken.

  A nyestcsapda mérete 100 cm x 25 cm x 22,5 cm. Kapható gyorsítórugós változatban is, melyet ide kattintva tekinthet meg: 100 cm-es gyorsítórugós nyestcsapda

  A lakókörnyezetünkben, padlásunkon megtelepedett nyestek elűzésére vagy távoltartására tett kísérletek (ultrahangos riasztó, kutyaszőr, emberhaj kihelyezése és egyéb praktikák) általában teljesen hatástalanok. A legbiztosabb megoldás, ha a nyestet csapdával befogjuk és fizikailag eltávolítjuk a környezetünkből.

  Hogyan működik a nyestcsapda?

  A csapda közepén egy csalitálca található, rajta két ún. csalihoroggal. A csalitálca taposólemezként is működik. A csalitálcára téve, a csalihorogra tűzve vagy egyszerűen a tálca fölé-mellé helyezhetjük el a csalétket (érdemes többfélét is kipróbálni). A csali megszerzése közben a nyest a csalitálcát megmozdítva működésbe hozza a csapda fogó mechanizmusát, így a csapda ajtói egy-egy tengelyen lebillenve bezáródnak és a nyest fogságba esik. A befogás közben a nyest sérülést nem szenved.

  Miért ajánljuk ez a nyestcsapdát?

  → Ez a csapda 3 mm-es huzalvastagságú ponthegesztett acélrácsból készült, amely jóval erősebb a legtöbb forgalomban lévő nyestcsapda anyagánál.

  → Ez a csapda körben, azaz oldalt-felül és alul is (!) rácsból készült – ez nagyon fontos!
  Egyes csapdák alját tömör lemezből készítik, ami előnytelen megoldás, mert a használat közben a csapdába természetes úton bekerülő por és nedvesség (eső, pára harmat) valamint a csalimaradék, esetleg a befogott állatról származó szőr stb. gusztustalan, nyákos, szagos elegyet képez, melyet a fertőzésveszély miatt folyamatosan takarítani kell. A komoly gyártók tisztában vannak ezzel, így a minőségi gyártmányok alsó, talajra kerülő felületét is rács anyagból készítik el, ahogy ezt a csapdát is.

  A rácsból készült alj előnye, hogy a csapda tulajdonképpen öntisztul azáltal, hogy az előzőekben említett, elkerülhetetlenül képződő szennyeződés a talaj felé távozik.

  Nyestcsapda

  → Kevesen gondolnak rá, pedig nagyon fontos, hogy csapda ajtajának oly módon kell záródni, hogy képes legyen megakadályozni az állat önszabadítását, önszabadulását. Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor a befogott állat a csapda hibájából kiszökik. A régebbi csapdák esetében az ajtók rögzítését, zárva tartását egy U alakhoz hasonló támasztó füllel oldották meg, ami egy régi, idejétmúlt, "diszkont" megoldás. Ennek a mechanikának az a hátránya, hogy az állat kétféleképpen is kiszabadulhat belőle:

  • az ajtót belülről mozgatva előbb-utóbb képes lehet az ajtót felnyomni és elszökni
  • a gyors mozgású nyest néha még az ajtó teljes lecsapódása előtt képes elérni a csapda végét, így gond nélkül akár ki is tud bújni az ajtó alatt, ahogy ezen a videón is látszik:

  (forrás: youtube)

  Mindezt elkerülendő, ennek a csapdának a zárása úgy történik, hogy az ajtók lecsapódásával egy időben egy rúd zuhan keresztben az ajtók elé, mely rúd a fotón látható hullám alakú kiképzés miatt nem tud felfelé mozdulni, így az ajtó az állat számára kinyithatatlan.

  Nyestcsapda

  A nyestcsapda kihelyezése

  Bár a nyestek általában a lakó- illetve melléképületek padlásain vernek tanyát, a csapdát mégis inkább az udvaron, az állatok mozgási útvonalán érdemes elhelyezni. Ha ön még nem látta, hogy merre is mozog pontosan a nyest, akkor a csapdát fal vagy sövény, esetleg a kerítés tövébe javasolt kitenni. Gyümölcsérés idején (mivel a nyest szívesen fogyasztja a gyümölcsöket is), érdemes a lepottyanó gyümölcsök közé, a fa alá tenni a csapdát.

  Fontos, hogy a csapda egyik ajatja se legyen túl közel pl. falhoz, azaz a nyest mindkét ajtó felől könnyen, kényelmesen meg tudja közelíteni a csapdát. Ha a nyest az ajtól felől belenéz a csapdába és úgy érzékeli, hogy számára van szabad menekülési útvonal előre, akkor nagyobb eséllyel fog bemenni a csalétekért.

  A csapda könnyen és gyorsan élesíthető, ahogy az alábbi videón is látszik:

  Tippek a nyestcsapda álcázásához

  A csapda álcázása nem feltétlenül szükséges, de jelentősen növeli a fogási esélyeket. Az álcázás lényege az, hogy a felkínált csalétket minél természetesebb (természetesebbnek ható) környezetben kínáljuk fel a rendkívül óvatos nyest számára.

  Ha van rá mód, célszerű 1-2 lapát homokot vagy apróbb kavicsot a talajra dobni, majd enyhén lefelé nyomva és jobbra-balra mozgatva, 1-2 cm mélyen belesüllyeszteni a csapdát. Ezzel azt érjük el, hogy a nyest természetes talajon mozogva közelítheti meg a csalétket. Egyszerű próbával érdemes meggyőződni arról, hogy az elkészített aljzat a csalitálca szabad mozgását nem akadályozza.

  Érdemes lehet továbbá a csapdát kívülről is álcázni: szénával, avarral, gallyakkal vagy más, az adott időszakban fellelhető természetes anyaggal elfedni. Ügyelni kell arra, hogy az elkészített álca a fogó mechanika szabad működését ne gátolja.

  A nyestcsapdához használatos csalik, csalétkek

  A nyest alapvetően ragadozó állat, de - részben az urbanizációja miatt - szinte minden emészthető táplálékot elfogyaszt. Kedvenc tápláléka, így általában a legfogósabb csalétek is a tojás és az édes gyümölcsök. Tojással való csalizás esetén érdemes a kisebb méretű fürjtojást beszerezni-használni. A gyümölcsök esetén az illatos aszalt gyümölcs is kiváló csali lehet.
  Amennyiben húsfélét használunk csalétekként, számoni kell azzal, hogy házimacska is betévedhet a csapdába. Sérülést ugyan nem szenved, de a csapdázás idejére célszerű inkább elzárni vagy csak gyümölcs csalétket használni.

  A nyestcsapda az alábbi fajok befogására is használható:

  macska, kistestű szőrmés ragadozók (nyuszt, menyét, hermelin, görény) valamint nyúl

Webáruház készítés