Kategóriák
Termék részletek


Élvefogó csapda 1400x300x325mm 2 ajtós, gyorsítórugós

Élvefogó csapda 1400x300x325mm 2 ajtós, gyorsítórugós
 • Élvefogó csapda 1400x300x325mm 2 ajtós, gyorsítórugós
 • Élvefogó csapda 1400x300x325mm 2 ajtós, gyorsítórugós
35 990 Ft
Szállítási költség:
2190 Ft
Mérete:
1400x300x325mm
Anyaga:
ponthegesztett acélrács
Modell:
S1400-2BR
Bevonat:
elektrosztatikus porfestés
 • 1400x300x225mm méretű 2 ajtós élvefogó csapda gyorsítórugós ajtózárási mechanikával.

  Ezt a csapdát az alábbi fajok befogására ajánljuk:

  • róka (kifejlett róka)
  • rókakölyök, süldő róka
  • borz

  A csapda működése

  A csapda közepén egy csalitálca található, rajta két ún. csalihoroggal. A csalitálca taposólemezként is működik. A csalitálcára téve, a csalihorogra tűzve vagy egyszerűen a tálca fölé-mellé helyezhetjük el a csalétket. A csali megszerzése közben az állat a csalitálcát megmozdítva működésbe hozza a csapda fogó mechanizmusát, így a csapda ajtói egy-egy tengelyen lebillenve bezáródnak és az állat fogságba esik. A befogás közben az állat sérülést nem szenved.

  Legfontosabb előnyei:

  → azonnal használatra kész, nem kell összeszerelni

  → egyszerűen használható, megbízható ládacsapda

  → elektrosztatikus porfestéssel készült bevonat védi az időjárás viszontagságaitól

  → 3 mm-es huzalvastagságú ponthegesztett acélrácsból készült, amely jóval erősebb a legtöbb forgalomban lévő csapda anyagánál.

  → körben, azaz oldalt-felül és alul is (!) rácsból készült – ez nagyon fontos! Egyes csapdák alját tömör lemezből készítik, ami előnytelen megoldás, mert a használat közben a csapdába természetes úton bekerülő por és nedvesség (eső, pára harmat) valamint a csalimaradék, esetleg a befogott állatról származó szőr stb. gusztustalan, nyákos, szagos elegyet képez, melyet a fertőzésveszély miatt folyamatosan takarítani kell. A komoly gyártók tisztában vannak ezzel, így a minőségi gyártmányok alsó, talajra kerülő felületét is rács anyagból készítik el, ahogy ezt a csapdát is. A rácsból készült alj előnye, hogy a csapda tulajdonképpen öntisztul azáltal, hogy az előzőekben említett, elkerülhetetlenül képződő szennyeződés a talaj felé távozik.

  → ajtózárási mechanikája garantálja, hogy a befogott állat önerejéből nem tud kiszabadulni a csapdából. A csapda a zárása úgy történik, hogy az ajtókat egy-egy erős rugó csapja be nagy sebességgel. A lecsapódott ajtókat a rugók a helyükön is tartják, azaz ha a csapda esetleg az oldalára vagy akár a tetejére borulna, a befogott állat akkor sem tud kiszabadulni a csapdából.

  Nyestcsapda

Webáruház készítés