Kategóriák
Termék részletek


Pele csapda 500mm, 2 ajtós, gyorsítórugós

Pele csapda 500mm, 2 ajtós, gyorsítórugós
  • Pele csapda 500mm, 2 ajtós, gyorsítórugós
  • Pele csapda 500mm, 2 ajtós, gyorsítórugós
7 990 Ft
Rendelhetőség:

nincs készleten

Szállítási költség:
1990 Ft/1db (több db-tól kedvezőbb)
Mérete:
500x100x125mm
Anyaga:
ponthegesztett acélrács
Modell:
S500-2BR
Fogható fajok:
patkány, hörcsög, ürge, mókus
Bevonat:
elektrosztatikus porfestés

Gyorsítórugós élvefogó pele csapda nagy pele és hasonló termetű állatok befogásához.

Fontos információ:

Hazai viszonyaink közt kétféle pele fordul elő: az ún. nagy pele és a mogyorós pele. Bár mindkét állat a pelefélék családjába tartozik, testméretben jelentősen eltérnek egymástól - olyannyira, hogy másféle csapdát is kell használni az egyik illetve másik fajhoz.

A nagy pele színe szürkétől a szürkésbarnáig terjed, teste alul fehéres. Szemei feketék és kidülledőek. Farka szürke és sűrű, tömött bundájú. Testhossza 23–37 cm, farka 10–17 cm, tehát körülbelün mókus nagyságú állat.

A mogyorós pele bundája vöröses-szürkés sárga, hasi része világosabb. Testhossza 6,5-8,5 centiméter, farokhossza 6,5-7,8 centiméter, azaz alig nagyobb egy egérnél. Legkönnyebben dúsan szőrözött farka alapján lehet megkülönböztetni a hasonló nagyságú egerektől.

A csapda kiválaszása előtt tehát mindenképpen éredemes beazonosítani, hogy a befogandó pele melyik fajhoz tartozik. Az azonosításhoz az alábbi képek nyújtnak segítséget:

pelecsapda=pelecsapda=

forrás: Wikipédia

 

Az 500mm-es gyorsítórugós pelecsapda a nagy pele befogására alkalmas. A mogyorós pele befogására használható csapdáinkat ide kattintva tekintheti meg.

A pelecsapda működése

A csapda közepén egy csalitálca található, rajta két ún. csalihoroggal. A csalitálca taposólemezként is működik. A csalitálcára téve, a csalihorogra tűzve vagy egyszerűen a tálca fölé-mellé helyezhetjük el a csalétket (érdemes többfélét is kipróbálni). A csali megszerzése közben a pele a csalitálcát megmozdítva működésbe hozza a csapda fogó mechanizmusát, így a csapda ajtói egy-egy tengelyen lebillenve bezáródnak és a pele fogságba esik. A befogás során az állat sérülést nem szenved.

Miért ajánljuk ezt a pelecsapdát?

→ Ez a csapda ponthegesztett acélrácsból, kizárólag fém alkatrészekből készül. Nem törik, nem megy tönkre, karbantartást nem igényel, hosszú évekig használható.

→ A gyorsítórugós ajtózárási mechanika miatt ajtói villámgyorsan záródnak, a belekerült állatnak gyakorlatilag nincs esélye a menekülésre.

→ sokoldalú, szükség esetén egyéb fajok (patkány, ürge, hörcsög, mókus) befogására is használható

A pelecsapda kihelyezése, használata

A csapdát egyszerűen a pelék mozgási területére kell kihelyezni. Megfelelő csalétekkel viszonylag könnyen a csapdába csalhatók, akár már az első napon lehet fogásra számítani.

A pelecsapdához használatos csalik, csalétkek

Táplálkozásában fontos szerepet kapnak a magvak és a gyümölcsök, ennek megfelelően ilyenféle csalétkeket érdemes választani. Nagyon jól működnek csaliként az olajos magvak (dió, mogyoró) és az aszalt gyümölcsök.

Webáruház készítés