Rókacsapda 1400mm, 2 ajtós, gyorsítórugós

S1400-2BR

Gyorsítórugós élvefogó rókacsapda róka (kifejlett róka) és hasonló termetű állatok befogásához.

Bővebb leírás

26990 Ft‎

készleten, szállítás azonnal

Adatlap

Modell S1400-2BR
Méret 1400x300x325mm
Anyag fémrács
Bevonat elektrosztatikus porfestés
Súly 10 kg

Egyéb infó

A rókacsapda főbb jellemzői:

  • rendkívül erős, ponthegesztett acélrácsból készült
  • egyszerűen használható ládacsapda
  • biztos ajtózárási mechanika az önszabadulás megakadályozására
  • ideális méretű, borz befogására is használható
  • kedvező ár

A rókacsapda mérete 140 cm x 30 cm x 32,5 cm.

Hogyan működik a rókacsapda?

A csapda közepén egy csalitálca található, rajta két ún. csalihoroggal. A csalitálca taposólemezként is működik. A csalitálcára téve, a csalihorogra tűzve vagy egyszerűen a tálca fölé-mellé helyezhetjük el a csalétket (érdemes többfélét is kipróbálni). A csali megszerzése közben a róka a csalitálcát megmozdítva működésbe hozza a csapda fogó mechanizmusát, így a csapda ajtói egy-egy tengelyen lebillenve bezáródnak és a róka fogságba esik. A befogás közben a róka sérülést nem szenved.

Miért ajánljuk ez a rókacsapdát?

→ Ez a csapda 3 mm-es huzalvastagságú ponthegesztett acélrácsból készült, amely jóval erősebb a legtöbb forgalomban lévő rókacsapda anyagánál.

→ Ez a csapda körben, azaz oldalt-felül és alul is (!) rácsból készült – ez nagyon fontos!
Egyes csapdák alját tömör lemezből készítik, ami előnytelen megoldás, mert a használat közben a csapdába természetes úton bekerülő por és nedvesség (eső, pára harmat) valamint a csalimaradék, esetleg a befogott állatról származó szőr stb. gusztustalan, nyákos, szagos elegyet képez, melyet a fertőzésveszély miatt folyamatosan takarítani kell. A komoly gyártók tisztában vannak ezzel, így a minőségi gyártmányok alsó, talajra kerülő felületét is rács anyagból készítik el, ahogy ezt a csapdát is.

A rácsból készült alj előnye, hogy a csapda tulajdonképpen öntisztul azáltal, hogy az előzőekben említett, elkerülhetetlenül képződő szennyeződés a talaj felé távozik.

Rókacsapda

→ Kevesen gondolnak rá, pedig nagyon fontos, hogy csapda ajtajának oly módon kell záródni, hogy képes legyen megakadályozni az állat önszabadítását, önszabadulását. Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor a befogott állat a csapda hibájából kiszökik. A régebbi csapdák esetében az ajtók rögzítését, zárva tartását egy U alakhoz hasonló támasztó füllel oldották meg, ami egy régi, idejétmúlt, "diszkont" megoldás. Ennek a mechanikának az a hátránya, hogy a róka az ajtót belülről mozgatva előbb-utóbb képes lehet az ajtót felnyomni és elszökni.

Ezt elkerülendő, a gyorsítórugós csapdának a zárása úgy történik, hogy az ajtókat egy-egy erős rugó csapja be nagy sebességgel. A nagyon gyors zárási idő mellett további előnye, hogy a lecsapódott ajtókat a rugók a helyükön is tartják, azaz ha a csapda esetleg az oldalára vagy akár a tetejére borulna, a befogott róka akkor sem tud kiszabadulni a csapdából.

Rókacsapda

A róka csapdázásához használatos csalik, csalétkek

Mint ismeretes, a róka az élő állatokon kívül az elhulottakat is elfogyasztja. Ennek tekintetében tulajdonképpen bármilyen húsfélével meg lehet próbálni a csalizást. Ha van rá mód, a füstölt hal illetve az olajos hal, mint illatos csalétek a tapasztalatok szerint különösen vonzó a rókák számára.

Tippek a rókacsapda álcázásához

A csapda álcázása nem feltétlenül szükséges, de jelentősen növeli a fogási esélyeket. Az álcázás lényege az, hogy a felkínált csalétket minél természetesebb (természetesebbnek ható) környezetben kínáljuk fel az óvatos róka számára.
Ha van rá mód, célszerű 1-2 lapát homokot vagy apróbb kavicsot a talajra dobni, majd enyhén lefelé nyomva és jobbra-balra mozgatva, 1-2 cm mélyen belesüllyeszteni a csapdát. Ezzel azt érjük el, hogy a róka természetes talajon mozogva közelítheti meg a csalétket. Egyszerű próbával érdemes meggyőződni arról, hogy az elkészített aljzat a csalitálca szabad mozgását nem akadályozza.
Érdemes lehet továbbá a csapdát kívülről is álcázni: szénával, avarral, gallyakkal vagy más, az adott időszakban fellelhető természetes anyaggal elfedni. Ügyelni kell arra, hogy az elkészített álca a fogó mechanika szabad működését ne gátolja.

Ha kérdése van vagy inkább telefonon szeretne rendelni, hívja ügyfélszolgálatunkat:

+36 20 989 67 97